Arbeidsliv

UTDANNING VIKTIG: Utdanning ser ut til å bli viktigere for å komme inn i arbeidslivet. Samtidig har 19 prosent av alle nordmenn mellom 25 og 34 ikke fullført videregående opplæring, og tallene er høyest på yrkesfag. Likevel brukes utdanning som inkluderingstiltak lite.

Nav satser lite på utdanning for å få unge i jobb

Nav bruker i liten grad utdanning som arbeidsinkluderingstiltak for unge brukere, til tross for at det har vært et tydeligere uttalt politisk mål siden 2017.

Publisert Sist oppdatert

– Politikerne har bedt Nav om å prioritere utdanning for unge brukere som mangler kvalifikasjoner. Likevel blir opplæringstiltakene lite brukt, og det er en nedgang i bruken, også siden 2017, sier Heidi Nicolaisen ved forskningsavdelingen i Nav.

Uttalelsen kom på et frokostmøte i regi av Kompetansesenter for arbeidsinkludering (KAI) onsdag denne uka. Tema for frokosten var utdanning og inkludering og var blant annet basert på en artikkel av Nicolaisen og Inger Cathrine Kann ved forskningsavdelingen i Nav.

Artikkelen ble publisert i Navs eget tidsskrift, Arbeid og velferd, før sommeren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS