SMB Norge-sjef Jørund Rytman mener SSB-tall viser at regjeringen har forsøkt å løse et 'ikke-eksisterende problem'.

Norge har lavest andel midlertidig ansatte i Vest-Europa – mener regjeringen vil løse et problem som ikke eksisterer

Med 7,3 prosent av arbeidsstokken midlertidige stillinger, er det kun noen få land i Baltikum og Øst-Europa som har lavere andel midlertidige enn Norge. – Regjeringen har valgt å løse et problem som ikke eksisterer, mener SMB Norge.

Publisert Sist oppdatert

7,3 prosent av arbeidsstokken er midlertidig ansatt i Norge, mens gjennomsnittet for EU er 13,2 prosent, viser ferske tall fra Arbeidskraftundersøkelsen til Statistisk sentralbyrå. 

De fleste land i Europa høyere andel midlertidige enn Norge. Kun sju andre land i Europa har færre ansatte i midlertidige stillinger enn Norge, og det er Litauen, Romania, Estland, Latvia, Bulgaria, Slovakia og Ungarn (se figur nederst i saken).

Ved utgangen av fjoråret hadde 2.532.000 arbeidstakere fast stilling i Norge, mens til sammen 204.000 var ansatt i midlertidige stillinger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS