Arbeidsliv
De siste årene har proteininnholdet i matkornet gått ned.
NTB-scanpix.
Norsk matkorn har for dårlig kvalitet
Grensen for proteininnhold i matkorn ble i fjor hevet fra 10 prosent til 11,5 prosent. Det innebærer at 80 prosent av kornet ikke kan brukes til baking.
Proteininnholdet i hveten ligger rett over 10 prosent i snitt, skriver Nationen. Av hveten som er kommet inn så langt i år, for det meste høsthvete, er det ifølge Norske Felleskjøp ned mot 20 prosent som holder matkvalitet.
For bonden blir betalingen 30 til 40 øre lavere per kilo om kornet ikke oppfyller kravene til matkvalitet.
De nye proteinkravene kom som følge av påtrykk fra møllene som produserer matmel.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP