Arbeidsliv

De siste årene har proteininnholdet i matkornet gått ned.

Norsk matkorn har for dårlig kvalitet

Grensen for proteininnhold i matkorn ble i fjor hevet fra 10 prosent til 11,5 prosent. Det innebærer at 80 prosent av kornet ikke kan brukes til baking.

Publisert Sist oppdatert

Proteininnholdet i hveten ligger rett over 10 prosent i snitt, skriver Nationen. Av hveten som er kommet inn så langt i år, for det meste høsthvete, er det ifølge Norske Felleskjøp ned mot 20 prosent som holder matkvalitet.

For bonden blir betalingen 30 til 40 øre lavere per kilo om kornet ikke oppfyller kravene til matkvalitet.

De nye proteinkravene kom som følge av påtrykk fra møllene som produserer matmel.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS