Arbeidsliv

Nye verneombud trenger minst 40 timers opplæring, mener staten.

Ny ordning med nye krav: Nye verneombud må gjennom opplæring på minst 40 timer

Nye krav fra staten gjør at flere virksomheten nå trenger eget verneombud. Videre krever lovendringen at du gir det ferske verneombudet minst 40 timers opplæring.

Publisert Sist oppdatert

­

Spørsmål: Vår virksomhet har blitt påvirket av lovendringen om verneombud som nylig trådte i kraft. I den forbindelse har vi lest at det stilles krav om opplæring for verneombud. Hvor mye opplæring er det som kreves for verneombud, og er det slik at opplæringen er obligatorisk?

Svar: Det er riktig at det stilles krav om opplæring for verneombud. Utgangspunktet er at det stilles et minstekrav på 40 timer opplæring. Dette er regulert i forskrift om organisering, ledelse og medvirkning. I forskriftens § 3-18 heter det at verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalg (AMU) "skal få den opplæring som er nødvendig for at de kan utføre sine verv på forsvarlig måte".

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS