Arbeidsliv

Politikerne har bedt Nav satse mer på å kvalifisere unge arbeidssøkere gjennom opplæringstiltak, men Nav og kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt må se at pilene går gal vei. Nå varsler han bedring.

Opplæringstiltakene svikter for Nav

Nav skal prioritere opplæringstiltak for unge arbeidsløse mellom 18 og 30 år, men statistikken viser kraftig nedgang. Navs kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt tror utviklingen vil snu.

Publisert Sist oppdatert

«Vi finner at opplæringstiltakene er relativt lite brukt og at det er nedgang i bruken de siste årene». Slik lyder en av konklusjonene i en artikkel som publiseres i dag i Navs fagtidsskrift Arbeid og Velferd.

I artikkelen – «Hvem får hva og hvorfor? Utdanning, opplæring og unge Nav-brukere» – påpekes det at Nav-veilederne prioriterer kortvarige tiltak og at målet om «arbeid først» preger veiledernes prioriteringer og arbeidsvaner.

Hver femte mangler videregående

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS