Arbeidsliv

MIDLERTIDIG: Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier den midlertidige ordningen vil være bra både for den enkelte arbeidstaker og for arbeidsgivere.

Permitterte kan kombinere studier og dagpenger til fram 1. september

Flere arbeidstakerorganisasjoner er positive til at regjeringen åpner for å kombinere studier og dagpenger, men kritiske til at det kun gjelder til september.

Publisert Sist oppdatert

Koronakrisen har ført til at rekordmange har søkt om dagpenger. Mens man tidligere måtte søke om å kombinere opplæring med dagpenger, innfører regjeringen nå en midlertidig ordning som gjør det enklere å ta utdanning samtidig som man mottar dagpenger.

Det gjør at alle som krysser av for opplæring på meldekortet hos Nav, får utbetalt dagpenger som vanlig, heter det i en pressemelding onsdag. Ordningen, som gjelder fra 20. april til 1. september, gjelder alle typer kurs og opplæring.

– Mange av dem som nå ufrivillig står utenfor arbeidslivet, ønsker å bruke tiden på å sørge for at de har relevant og tidsriktig kunnskap når de etter hvert skal tilbake til den gamle jobben sin. Samtidig er mange avhengig av dagpengeutbetalingene for å få hverdagen til å gå opp. Denne løsningen vil være bra både for den enkelte arbeidstaker, for arbeidsgivere og for samfunnet i stort, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS