Arbeidsliv

TOM FLYPLASS: Gardermoen er tom om dagen, og korona-krisa har gått spesielt hardt ut over flyplassregionen. Tiltaksarrangøren OrbitArena er bekymret for at høy arbeidsledighet vil gjøre det spesielt vanskelig for folk med hull i CV-en.

Personer med hull i CV-en risikerer å tape

Et tøffere arbeidsmarked kan føre til at personer med hull i CV-en taper i konkurransen om jobbene. Tettere samarbeid med bedriftene er medisinen, mener tiltaksarrangør.

Publisert Sist oppdatert

– I det nye arbeidsmarkedet etter pandemien med økt konkurranse om jobbene, kan de som har vært ute av arbeidslivet havne bakerst i køen, advarer Hanne Ulsletten i et intervju i Romerikes Blad. Hun er administrerende direktør hos tiltaksarrangøren OrbitArena. Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.

Romerike er hjem til Norges største flyplass, og er derfor hardere truffet av korona-krisen enn mange andre steder. Det er beregnet at ledigheten i Norge vil ligge på 5,9 prosent i 2021.

– Etter «korona-arbeidsmarkedet» vil det nok stabilisere seg på en høyere prosent her, tror Ulsletten. Hun roper derfor varsku om at personer med hull i CV-en risikerer å slite på arbeidsmarkedet fremover.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS