Arbeidsliv

Privat sektor best på økologisk mat

En ny rapport fra matforskningsinstituttet Nofima viser at det er svært langt igjen til Stortingets mål om 15 % økologisk produksjon og forbruk i 2020. Storhusholdning må ha produkter tilpasset sine behov. De er veldig langt fra «å lage alt fra grunnen av».

Publisert Sist oppdatert

I dag utgjør økologisk mat 1,45 % av total matomsetning i Norge i dagligvarehandelen. Andel økologisk i storhusholdning har Nofima ikke tall på, men de mener det er på samme nivå. Derfor haster det dersom Stortingets mål om 15 % økologisk innen 2020 skal nås på i underkant av fem år.

Gjennom tre ulike undersøkelser de tre siste årene har Nofima spurt et stort antall kjøkkensjefer om hva som er største hindringer for økt forbruk av økologisk mat. I følge undersøkelsen har svarene vært stabile på de største hindrene gjennom disse årene: tilgang på varer og pris.

Store volum en utfordring

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS