Arbeidsliv
Echo Valley Ranch
Privat sektor best på økologisk mat
En ny rapport fra matforskningsinstituttet Nofima viser at det er svært langt igjen til Stortingets mål om 15 % økologisk produksjon og forbruk i 2020. Storhusholdning må ha produkter tilpasset sine behov. De er veldig langt fra «å lage alt fra grunnen av».
I dag utgjør økologisk mat 1,45 % av total matomsetning i Norge i dagligvarehandelen. Andel økologisk i storhusholdning har Nofima ikke tall på, men de mener det er på samme nivå. Derfor haster det dersom Stortingets mål om 15 % økologisk innen 2020 skal nås på i underkant av fem år.
Gjennom tre ulike undersøkelser de tre siste årene har Nofima spurt et stort antall kjøkkensjefer om hva som er største hindringer for økt forbruk av økologisk mat. I følge undersøkelsen har svarene vært stabile på de største hindrene gjennom disse årene: tilgang på varer og pris.
Store volum en utfordring
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP