Arbeidsliv

– Redusert fedrekvote svekker likestillingen

3 av 10 kvinnelige ledere mener den nye regjeringens vedtak om å redusere fedrekvoten fra 14 til 10 uker vil sette likestillingen flere steg tilbake, ifølge fersk arbeidsmarkedsundersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice har fått svar av over 2500 yrkesaktive over hele landet, både av ledere og ansatte uten lederansvar. Undersøkelsen, som er utført av Respons Analyse AS, ble gjennomført i oktober 2013, og utgjør en del av den halvårlige arbeidsmarkedsrapporten PAMA.

Blant de mannlige lederne er det færre, 2 av 10, som mener at vedtaket vil ha negativ innvirkning på likestillingsarbeidet. At kuttene i fedrekvoten vil medføre at mange menn tar kortere permisjon enn de gjør i dag er imidlertid 1 av 4 uansett kjønn enige om.

– At en del fedre kommer til å ta kortere permisjon, er jeg ikke i tvil om. Men samtidig må man stille seg spørsmålet om hva som er årsaken til at det skjer. Mest sannsynlig er det nettopp fordi det er den mest optimale løsningen for de familiene det gjelder. En reduksjon i kvoten gir i realiteten norske familier en større handlingsfrihet. Den friheten bør de forvalte som de selv ønsker, sier Stein Andrè Haugerud, direktør i Proffice.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS