Arbeidsliv

IKKE NOK: Regjeringen vil øke bevilgningene til arbeidsmarkedstiltak, men burde vært enda tydeligere på prioritering av personer med nedsatt arbeidsevne, mener direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering.

– Satsingen på varig tilrettelagt arbeid dekker ikke behovet

Regjeringen vil øke bevilgningen til varig tilrettelagt arbeid med 39 millioner neste år. Det dekker mindre enn halvparten av behovet, ifølge bransjeorganisasjonen ASVL.

Publisert Sist oppdatert

I forslaget til statsbudsjett for neste år vil regjeringen øke bevilgningen til varig tilrettelagt arbeid (VTA) med 39 millioner kroner. Økningen vil ifølge regjeringen gi om lag 300 nye VTA-plasser.

Varig tilrettelagt arbeid (VTA) er et tiltak for personer som mottar, eller i nær framtid ventes å få innvilget uføretrygd, og som har behov for spesiell tilrettelegging og tett oppfølging.

– Det er bra at regjeringen har en satsing på VTA i budsjettforslaget, og regjeringen skal ha ros for å ha prioritert dette over tid, sier kommunikasjonssjef Flemming Trondsen i bransjeorganisasjonen ASVL til Velferd.no.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS