Mange ansatte er skeptiske til å ta i bruk kunstig intelligens. Men teknologien kan ikke bare føre til økt effektivitet, den kan også gi bedre trivsel, ifølge undersøkelser.

Mener KI kan gi bedre trivsel på jobb

Sjefene vil ha det, men kun 3 av 10 kontoransatte bruker KI i jobben

85 prosent av lederne i en europeisk undersøkelse sier de er klare for å ta i bruk KI. Men mange ansatte stoler ikke på den nye teknologien – selv om KI kan bidra til økt trivsel på jobben.

Åtte av ti beslutningstakere har sterk tro på teknologien, men bare tre av ti kontoransatte bruker KI i jobben, viser to undersøkelser fra Jabra, den danske utvikleren av lyd- og videoløsninger for virksomheter.

Undersøkelsene er gjennomført blant 4200 kontoransatte og 1800 beslutningstakere med overordnet ansvar for bruken av KI. Resultatene viser at sjefene i stort er svært optimistisk innstilt til kunstig intelligens, mens de ansatte er mye mer skeptiske.

Stor skepsis – lav kunnskap

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS