Arbeidsliv

Turnover kan ses på som den dyreste ikke-produktive utgiften for selskaper, og ifølge HCI (Human Capital Institute) beregner man kostnadene i Norge til å være 1,5 ganger årslønnen.

Slik lykkes du med den «psykologiske kontrakten» med nyansatte

Forpliktelser og forventninger skapes når kontrakten med en nyansatt er signert. Hvordan onboardingen foregår kan være avgjørende for hvordan samarbeid i team og organisasjon fungerer.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren er på hell, og for mange selskap er høsten også en tid for å ta imot nye medarbeidere.

Når kontrakten med en nyansatt er signert har man via ansettelsesprosessen skapt forventninger hos den nyansatte om selve jobben som skal utføres, samt om arbeidsmiljø og muligheten for videreutvikling.

I psykologien omtales dette som den psykologiske kontrakten, som kort fortalt handler om forpliktelser og forventninger man har til andre, og som kan være svært avgjørende for hvordan samarbeid i team og organisasjon fungerer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS