Et forslag om ny sykelønnsordning går ut på å redusere sykelønnsutbetalingen fra dagens 100 prosent av ordinær lønn til 90 prosent. På den måten vil insentivet til å komme raskere tilbake på jobb for den enkelte øke – og sykefraværet som sådan vil reduseres, hevdes det.

Stoler ikke på LO og NHO: Foreslår å redusere sykelønnen til 90 %

Et enkelt og ubyråkratisk grep kan redusere sykefraværet i Norge mener advokater som jobber for SMB Norge: Reduser sykelønnen fra 100 til 90 prosent av ordinær lønn.

Sist uke postet statistikksjefen i NAV, Ulf Andersen, et innlegg på LinkedIn som – nok en gang – satt fyr på sykefraværsdebatten i Norge. 

Andersen viste til at Norge har høyere sykefravær enn de andre nordiske landene, og «det samme gjelder for ansatte innad i samme virksomhet», skrev Andersen. 

Ansatte i Posten Bring, Vy og Storebrand i Sverige har alle lavere sykefravær enn ansatte i Posten Bring, Vy og Storebrand i Norge, kunne statistikksjefen fortelle. Og han fortsatte: «Men her kommer det pussige: en svensk statsborger som bor og jobber i Norge har det samme sykefraværet som oss andre. Det spiller faktisk liten rolle hvilket land du er fra. Hvis du bor og jobber i Norge har du høyere sykefravær enn i hjemlandet». Satt på spissen: du får høyere sykefravær av å flytte til Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS