Arbeidsliv

INGEN EFFEKT: IA-avtalen har ikke ført til at flere funksjonshemmede har kommet i arbeid, viser statusrapporten for IA-arbeidet.

Store kunnskapshull i IA-arbeidet

IA-målene er ikke nådd, og det finnes påfallende lite kunnskap om effekter av tiltakene i IA-avtalen, ifølge ny rapport.

Publisert Sist oppdatert

Snart 17 år har gått siden regjeringen og partene i arbeidslivet undertegnet den første avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen). Fortsatt er det langt igjen til målene som er satt for sykefraværskutt og økt arbeidsdeltakelse for funksjonshemmede, viser en status-rapport for IA-arbeidet.

Man er knapt halvveis til målet om å redusere sykefraværet med 20 prosent i forhold til nivået i 2. kvartal 2001. Siden 2012 har det vært liten bevegelse i forhold til dette IA-målet, påpeker rapporten, som ble publisert i slutten av juni.

Når det gjelder målet om å få flere funksjonshemmede i arbeid er det ikke noen dokumentert effekt av IA-arbeidet. Sysselsettingen av funksjonshemmede har stått på stedet hvil siden 2006, ifølge IA-rapporten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS