Arbeidsliv

Antallet helt ledige har gått opp i alle aldersgrupper fra desember til januar. Oppgangen er størst blant dem under 30 år.

Størst økning i arbeidsledigheten blant de yngste

– Smitteverntiltakene i starten av januar har hatt en stor betydning, noe som viser seg ved at permitterte utgjør en stor andel av de nyregistrerte arbeidssøkerne, sier Nav-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

I januar er det registrert 201.400 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, noe som utgjør 7,1 prosent av arbeidsstyrken. Dette er 8100 flere enn i desember.

Antallet helt ledige har gått opp i alle aldersgrupper fra desember til januar, men oppgangen er størst blant dem under 30 år.

Ved utgangen av januar var andelen helt ledige av arbeidsstyrken høyest blant dem mellom 20 og 24 år med 6,3 prosent, og lavest blant dem under 19 år med 2,2 prosent av arbeidsstyrken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS