Arbeidsliv

Hvis du blir syk på ferie, kan du da «ta igjen sykedagene» med ny ferie senere?

Sykdom på ferie: Utløser det nye feriedager?

HR-sjefen har en ansatt som ble syk på ferie. Vil vedkommende da kunne få 'nye' feriedager?

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg jobber med HR i en virksomhet, og har nettopp fått et spørsmål fra en av våre ansatte som ble syk i ferien. Har ansatte mulighet til å få utsatt feriedager dersom man blir syk i ferien?

Svar: Dersom en ansatt blir syk i løpet av ferien sin, kan den ansatte ha rett til å ta igjen ferien senere. Ferieloven har en egen bestemmelse om dette. I ferieloven § 9 heter det at arbeidstaker som blir «helt arbeidsufør før ferien, kan kreve at ferien utsettes til senere i ferieåret». Det må imidlertid dokumenteres med legeerklæring. Kravet må fremsettes senest siste arbeidsdag vedkommende arbeidstaker skulle hatt før ferien.

Dersom en arbeidstaker blir syk i løpet av ferieperioden, har vedkommende rett til å utsette feriedagene, forutsatt at man er «helt arbeidsufør» og kan dokumentere kravet med en legeerklæring. Den ansatte må derfor være hundre prosent sykemeldt de dagene som eventuelt skal erstattes. Det er imidlertid viktig å merke seg at arbeidstakeren ikke er pålagt å velge mellom å utsette hele ferien eller gjennomføre ferien med sykdom.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS