Arbeidsliv

VIKTIGE ARBEIDSPLASSER: Industrivaskeriet er blant virksomhetene til arbeidsinkluderingsbedriften Grep Grenland som har medarbeidere på varig tilrettelagt arbeid (VTA). Vaskeriet har mye å gjøre, men mange VTA- ansatte hos Grep har måttet holde seg hjemme etter koronautbruddet.

Tiltaksleverandører til Nav etterlyser krisepakke

Arbeidsinkluderingsbedrifter med store inntektstap faller utenfor kompensasjonsordningen Stortinget har vedtatt. Nå frykter de at tilrettelagte jobber for sårbare grupper kan gå tapt.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatering: Denne artikkelen er oppdatert 30. april med et svar fra Finansdepartementet. Svaret ligger til slutt i saken.

Koronautbruddet og regjeringens tiltak for å hindre smitte har ført til store økonomiske tap for virksomheter som driver arbeidsmarkedstiltak på vegne av Nav.

Tapene er blant annet knyttet til de mange tusen arbeidsplassene for mennesker på tiltaket varig tilrettelagt arbeid (VTA). Det er arbeidsplasser der det blant annet er mange med utviklingshemming, og for dem kan arbeidsplassen være en viktig sosial arena. De kan derfor berøres sterkere enn andre hvis de ikke får mulighet til å gå på jobb.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS