Arbeidsliv
NTB-scanpix.
Tøffe tider i kjøttbransjen
Prisene på kjøttvarer har stått på stedet hvil i mange år, samtidig som kostnadene øker. Til tross for kutt, sliter bransjen med å bedre lønnsomheten.
En sammenstilling Nationen har gjort viser at de fleste av de ni største kjøttbedriftene i Norge har svært lav driftsmargin. Driften i Nortura, Grilstad, Furuseth og Fatland gir ikke mer enn rundt 2 prosent i margin. En utfordring er prisen på varene de leverer.
– Fra 2001 til i dag har prisutviklingen på kjøttvarer vært flat. Det betyr at realprisen har gått ned de siste 15 årene, samtidig som lønnsnivået har økt mye raskere enn i andre land. Det er utfordrende, fordi dette er en arbeidsintensiv industri, sier professor Per Ingvar Olsen ved Handelshøyskolen BI.
For å holde tritt, har bransjen måttet kutte kostnader, men uten at det har gjort situasjonen nevneverdig bedre.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP