Arbeidsliv

Tøffe tider i kjøttbransjen

Prisene på kjøttvarer har stått på stedet hvil i mange år, samtidig som kostnadene øker. Til tross for kutt, sliter bransjen med å bedre lønnsomheten.

Publisert Sist oppdatert

En sammenstilling Nationen har gjort viser at de fleste av de ni største kjøttbedriftene i Norge har svært lav driftsmargin. Driften i Nortura, Grilstad, Furuseth og Fatland gir ikke mer enn rundt 2 prosent i margin. En utfordring er prisen på varene de leverer.

– Fra 2001 til i dag har prisutviklingen på kjøttvarer vært flat. Det betyr at realprisen har gått ned de siste 15 årene, samtidig som lønnsnivået har økt mye raskere enn i andre land. Det er utfordrende, fordi dette er en arbeidsintensiv industri, sier professor Per Ingvar Olsen ved Handelshøyskolen BI.

For å holde tritt, har bransjen måttet kutte kostnader, men uten at det har gjort situasjonen nevneverdig bedre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS