Arbeidsliv

GLUTENFRITT BAKERI: Da Velferd var på besøk i bakeriet, var blant andre Svein Erik Roos i gang med å bake glutenfritt brød til et hotell. Ellers baker de blant annet glutenfritt brød som selges på Coop.

Toyota-modell fikk flere i jobb

Tre norske arbeidsinkluderingsbedrifter har sett helt til Japan og bilfabrikken Toyota for å effektivisere inkludering av mennesker med særlige utfordringer i arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert

Det var da Nav i 2016 kom med kravet at 50 prosent av alle i arbeidsforberedende trening (AFT) måtte ut i arbeid, at arbeidsinkluderingsbedriften Signo Rycon skjønte at de måtte snu seg rundt. Den gang hadde de en formidlingsprosent på under 20 prosent.

– Vi var langt unna Navs nye AFT-krav, så vi måtte foreta oss noe. Og vi hadde hørt om en ledelsesmodell, Lean-metoden, som ikke var så vanlig i «softere» sektorer. Så da tenkte vi at det kanskje kunne passe her også, sier Hilde Astrup.

Hun er avdelingsleder på Signo Rycon, og Velferd.no besøker dem i bedriften på Ryen i Oslo. Målgruppen for AFT er personer som har særlig yrkesmessige utfordringer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS