Arbeidsliv

ETTERSPURT: – Som bedrift leverer vi varer og tjenester som er etterspurt, sier daglig leder Ingunn Rogstad i VIA Færder. Bildet viser Astrid Mathisen og Tuva Marie Flått-Bjørnstad i ferd med å lage mat til en bestilling til et næringslivsmøte.

– Vi gir flere unge mulighet til å få fagopplæring

Arbeidsinkluderingsbransjen får kritikk for å etablere en segregert ordning for lærekandidater. – Vi gir et tilbud til unge som ellers ikke ville fått mulighet til fagopplæring, svarer representanter for arbeid- og inkluderingsbedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Lærekandidatordningen er en viktig inngangsport til arbeidslivet. Men ved å lage separate ordninger i regi av arbeid- og inkluderingsbedrifter risikerer man i stedet at det blir et hurtigspor ut av arbeidslivet, advarer Annlaug Bragdø og May Helen Austad i en kronikk på Velferd.no.

Kritikken fra Bragdø og Austad er forfeilet, mener daglig leder Ingunn Rogstad i arbeid- og inkluderingsbedriften VIA Færder og daglig leder i Inger Marie Moi i opplæringskontoret OK Kompetanse Agder.

– Vår målgruppe er elevgruppen som ikke får tilbud om yrkesrettet opplæring i ordinær bedrift, selv etter at skolene har forsøkt dette. Vi gir tilbud om tilrettelagt lærekandidatløp til en gruppe ungdommer som ellers ikke ville fått mulighet til fagopplæring. Vår målgruppe har en varig nedsatt funksjonsevne hvor målsetningen er et kompetansebevis og et varig tilrettelagt arbeid, sier Rogstad.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS