Arbeidsliv

I JOBB: I en reportasje i fjor fortalte Velferd.no om Liss Svenkerud som hadde fått jobb på Nille gjennom et samarbeid mellom Nille og arbeidsmarkedsbedriften Arba Inkludering AS. Samarbeidet er knyttet til forskningsprosjektet Veier mot målet.

Vi kan få flere personer med utviklingshemming i jobb

Personer med utviklingshemming deltar i stadig mindre grad i ordinært arbeidsliv. Ny forskning viser at en velkjent metode kan hjelpe flere ut i jobb.

Publisert Sist oppdatert

(Dette er en forskningsartikkel fra Arbeidsforskningsinstituttet AFI, OsloMet)

En av deltakerne i en fersk studie hadde drømt om å få jobbe i butikk, og klarte med tett oppfølging å stå i en praksisplass, tross sin funksjonsnedsettelse. Hun stortrivdes i jobben sin. Arbeids- og inkluderingsbedriften hun vanligvis jobbet for mistet derimot inntekten fra hennes vanlige produksjonsarbeid.

Internasjonal forskning viser at arbeidsmarkedstiltak som bygger på arbeidstrening og oppfølging i ordinære virksomheter har bedre effekt enn opplæring i skjermet virksomhet. Men ny forskning kan tyde på at produksjons- og inntjeningskrav gjør det vanskeligere for utviklingsshemmede å få den jobben de egentlig ønsker seg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS