Arbeidsliv

OPPFØLGING: – Dersom vi vil ha bedre resultater innen arbeidsinkludering, må vi fokusere mer på det som skjer i jobboppfølging, sier psykolog Arne Svendsrud.

– Vi overvurderer folk vi hjelper ut i arbeid

Det legges for mye vekt på å få folk ut i jobb og for lite på å få dem til å bli der, mener psykolog Arne Svendsrud. Han vil ha større satsing på å bygge karrierekompetanse hos folk i tiltak.

Publisert Sist oppdatert

Nav bruker mange milliarder kroner årlig på arbeidsrettede tiltak rettet mot mennesker de håper skal ende opp i varig jobb, men man vet lite om effektene av disse tiltakene. Hva skjer etter at tiltaksbedriftene har skrevet folk ut av tiltaket? Blir de i jobben?

– Jeg mistenker at det i stor grad er de samme menneskene som rullerer igjen og igjen i disse tiltakene, som til slutt ender med uføretrygd, og på den måten blir dette en slags evigvarende utgiftspost. Vi må se på hvem som går på disse tiltakene, og hvorfor de eventuelt ikke kommer seg ut i varig arbeid, sier psykolog Arne Svendsrud.

– Hvorfor setter ikke Nav mer inn på det å holde folk i jobb per i dag?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS