nyheter

Nedgang, nedgang, nedgang

Oslo Børs faller som en stein i dag og har vært ned over tre prosent. TV-leverandøren Otrum, teknologiselskapet Ignis og seismikkselskapet Rocksource er dagens største tapere.

Publisert Sist oppdatert
Lavere oljepriser er med å sende Oslo Børs rett i bånn i dag. Nyheten om en overraskende renteøkning i Kina sendte mer sand inn i markedet. Den kinesiske sentralbanken har overraskende besluttet å heve utlånsrenten med 0,27 prosentpoeng; fra 5,58 til 5,85 prosent, med virkning fra fredag.Børsen har vært ned over tre prosent i dag, rundt 13.30 snudde kurven litt opp igjen, for så å falle igjen.Hele 15 selskaper er ned med mer enn 7,70 prosent, mens bare ett selskap, Medi-Cult, er opp med mer enn 3 prosent. MediCult meldte om et nettoresultat på 4 millioner danske kroner i 1. kvartal 2006. I samme periode i fjor var resultatet 2,5 millioner danske kroner.De mest omsatte aksjene drar alle ned. Statoil er ned 4 prosent, Hydro er ned rundt 3,5 prosent, DNO er ned 7,6 prosent, Orkla er ned 1,8 prosent, Yara er ned 0,5 prosent, PGS er ned 5,9 prosent, Telenor er ned 1,4 prosent, mens SeaDrill er ned over 6 prosent.Til tross for at Hydro leverte tall over analytikernes forventninger, ramler aksjen. Ifølge en aksjemelger var tallene på den svake siden, pluss at oljen er svak i dag, sier en megler til Reuters, ifølge Stocklink.
- Tallene var midt på treet korrigert for engangseffektene, sier Fondsfinans-analytiker Lars Marius Furu til Reuters.

Otrum topper taperlisten etter fremleggelsen av kvartalstallene i dag. Inntektene ble på 72 millioner kroner i første kvartal, mot 90 millioner i samme kvartal i fjor. Otrum er leverandør av interaktive TV-løsninger, kanaler og filmer til hotellindustrien i Europa, Midtøsten og Afrika.

Sjekk Otrum-aksjen her.

For øvrig er teknologiselskapet Ignis og seismikkselskapet Rocksource, datalagringsselskapet Tandberg Storage og Idar Vollvik-yndlingen Dynapel sterkt representert på taperlisten.

Sjekk dagens vinnere og tapere her.

Powered by Labrador CMS