internasjonalt eu

Kjernekraft for alle pengene

Stadig flere land ruster seg mot klimakrisen ved å bygge stadig flere kjernekraft for å kunne komme i mål med de nye kravene til utslipp av CO2 og andre klimagasser som alle venter vil komme.

Publisert Sist oppdatert
Satsing på alternative energikilder blir mindre kostnadseffektive enn atomkraft, og energibidragene vesentlig lavere, skriver Dagsavisen. - Det finnes derfor en lang rekke land som i dag har konkludert med at kjernekraft har en viktig rolle å spille, både for å kunne produsere energi til en overkommelig pris og for å unngå store utslipp av CO2, sier overingeniør Per I. Wethe ved Institutt for energiteknikk på Kjeller. Regnskapet for nye atomkraftverk nå ser slik ut: India skal øke sin kjernekraftproduksjon fra 4 til 400 gigawatt innen 2050. Kina planlegger en økning på 40 gigawatt innen 2020. Russland vil fordoble sin kapasitet innen 2020. Frankrike vurderer ny atomkraft, liksom Storbritannia, Italia, Ukraina, Bulgaria er mange andre europeiske land. Finland har ett nytt anlegg under bygging, skriver Dagsavisen.

Blant dem som støtter økt bruk av kjernekraft er lederen for FNs klimapanel, Rajendra Pachauri. Han mener kjernekraft må være en del av løsningen om verden skal klare å kutte klimagassutslippene nom til å få kontroll med klimaet.

Powered by Labrador CMS