Ledelse

Mange kvinner har valgt en styrekarriere i stedet for å klatre til topps i et bedriftshierarki. Det er min sterke tro at kvoteringen også vil slå igjennom på toppnivå – men det tar tid, skriver Lars Esholdt.

Synspunkt | Lars Esholdt: Mangfold, kvotering og resultater

I Norge vedtok man i 2004 lov om kvotering. Det har hatt effekt for representasjonen i styrer, men når det gjelder topplederposisjoner så er resultatene små og få, skriver Lars Esholdt.

Publisert Sist oppdatert

­

Mer enn halvparten av studentene ved universiteter og høyskoler er kvinner, og de klarer seg jevnt over bedre enn sine mannlige medstudenter.

Ettersom årene går ender 12 prosent av disse kvinner som toppledere i de største børsnoterte selskapene våre. Man må spørre seg hva som skjer på veien? I Danmark har man ikke lovgitt og tallene er stort sett de samme når det gjelder toppledere (ca. 10 prosent er kvinner).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS