Ledelse

Statoils valgkomite har enstemmig innstilt Jon Erik Reinhardsen som ny styreleder i selskapet.

Han blir etter all sannsynlighet Statoils nye styreleder

Valgkomiteen i Statoil anbefaler at selskapets bedriftsforsamling velger Jon Erik Reinhardsen som ny styreleder.

Publisert Sist oppdatert

Styrets nåværende leder Øystein Løseth har gitt valgkomiteen i Statoil beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg i 2017. Han har ifølge en børsmelding fra selskapet et ønske om å gå tilbake til en mer operativ karriere, noe som vanskelig lar seg kombinere med styreledervervet i Statoil.

Løseth har vært styremedlem siden 2014 og styreleder siden 2015. Han trer ut av styret med virkning fra og med 1. juli 2017.

Selskapets valgkomite har enstemmig innstilt Jon Erik Reinhardsen som Løseths erstatter.

Gullkantet tidligpensjon

Reinhardsen har siden 2008 vært konsernsjef i Petroleum Geo-Services (PGS), som leverer globale geofysiske- og reservoartjenester. Selskapet har sitt hovedkvarter i Oslo og kontorer i 17 land med ca. 1.800 ansatte.

Det gikk mindre enn et døgn fra det ble bekreftet at 60-åringen forlot sin stilling der, med tidligpensjon tilsvarende 60 prosent av sin grunnlønn – eller over tre millioner kroner årlig frem til han blir 67, til han ble innstilt som styreleder i Statoil.

– Etter at Øystein Løseth meddelte at han ikke ønsket gjenvalg, har valgkomiteen gjort et bredt søk etter den beste kandidaten. Når valget falt på Jon Erik Reinhardsen, er det knyttet til hans tunge industrielle og internasjonale erfaring kombinert med bred bakgrunn fra ledelse av store organisasjoner, inklusiv som konsernsjef i et stort globalt selskap, sier valgkomiteens leder Tone Lunde Bakker i en melding fra selskapet.

Reinhardsen vil forlate sin stilling i PGS med virkning fra 31. august 2017, og innstilles som styreleder i Statoil fra og med 1. september 2017. Statoils valgkomite foreslår at styrets nestleder Roy Franklin fungerer som styrets leder fra 1. juli til og med 31. august.

Valgkomiteen anbefaler også gjenvalg av Roy Franklin som styrets nestleder og Wenche Agerup, Bjørn Tore Godal, Rebekka Glasser Herlofsen, Maria Johanna Oudeman og Jeroen van der Veer som styremedlemmer.

Valg til Statoils styre skal skje under selskapets bedriftsforsamling tirsdag 6. juni 2017. Det foreslås at ledervalget får virkning fra 1. september 2017 mens de øvrige foreslåtte styremedlemmene har virkning frem til det ordinære valget av aksjonærvalgte medlemmer til styret i 2018.

Jon Erik Reinhardsen

Reinhardsen har siden 2008 vært konsernsjef i Petroleum Geo-Services (PGS), som leverer globale geofysiske- og reservoartjenester. Selskapet har sitt hovedkvarter i Oslo og kontorer i 17 land med ca. 1.800 ansatte.

I perioden 2005 - 2008 arbeidet Reinhardsen i Alcoa, en av verdens største aluminiumprodusenter med hovedkontor i USA, som President Growth, Alcoa Primary Products, og han var i denne perioden basert i New York.

Fra 1983 til 2005 arbeidet Reinhardsen i en rekke ulike stillinger i Aker Kværner-gruppen, herunder konserndirektør i Aker Kværner ASA, assisterende konsernsjef og konserndirektør i Aker Kværner Oil & Gas AS i Houston og konserndirektør i Aker Maritime ASA.

Reinhardsen har en Mastergrad (cand. real.) i anvendt matematikk og geofysikk fra Universitetet i Bergen. Han har også deltatt på det internasjonale ledelsesprogrammet ved Institute for Management Development (IMD) i Lausanne, Sveits.

Reinhardsen er styremedlem i Oceaneering International, Inc. (siden 2016), Borregaard ASA (siden 2016), Telenor ASA (siden 2014) og Awilhelmsen AS (siden 2010). Han har tidligere vært medlem av styret i Cameron International Corporation (2009-2016), Höegh Autoliners Holdings AS og Höegh LNG Holdings Ltd (2006-2014).


Powered by Labrador CMS