Ledelse

FORLATER SMK: Julie M. Brodtkorb blir hun administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund.

Fra statsminister til gravemaskiner

Tidligere statssekretær ved SMK, Julie M. Brodtkorb, blir administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund.

Publisert Sist oppdatert

Julie Brodtkorb har de siste 3,5 årene vært statssekretær og stabssjef ved statsministerens kontor. Nå tar hun tar over som administrerende etter Trond Johannesen, skriver Maskinentreprenørenes Forbund i en pressemelding.

– Vi er stolte og godt fornøyde med at Julie M. Brodtkorb har takket ja til den viktige stillingen som administrerende direktør i vår organisasjon, sier forbundets styreleder Arnstein Repstad.

Nå skal jeg bokstavelig talt få være med å bygge landet

Kombinasjonen av bred ledererfaring og en sjelden kunnskap og kjennskap til det politiske livet, sammen med erfaringene og utfordringene fra næringslivet, gjorde at valget falt på Brodtkorb, heter det.

– Jeg gleder meg stort til å kunne bruke min erfaring til å lede dette forbundet som organiserer så mange viktige og gode bedrifter rundt om i hele landet. Nå skal jeg bokstavelig talt få være med å bygge landet, sier Julie M. Brodtkorb ifølge pressemeldingen.

Brodtkorb har hatt flere ledende roller i partiet Høyre gjennom 16 år og har også lang erfaring fra kommunikasjonsbransjen, blant annet som administrerende direktør i kommunikasjonsbyrået JKL/MSL.

Brodtkorb sluttet i jobben ved SMK for en måneds tid siden. Hun starter i sin nye jobb i september.

Nåværende direktør, Trond Johannesen, vil fortsette i en annen rolle i organisasjonen etter at Brodtkorb har tiltrådt.

Maskinentreprenørenes Forbund

Maskinentreprenørenes Forbund er en frittstående bransje- og arbeidsgiverorganisasjon som representerer litt over 2050 små, mellomstore og store bedrifter.
Hovedtyngden av medlemsbedriftene driver maskinell anleggsvirksomhet, men forbundet organiserer også skogsentreprenører, brønnborere og gjenvinnings- og avfallsbedrifter. Samlet omsetter medlemsbedriftene for rundt 77 milliarder kroner i året og sysselsetter litt over 30.000 arbeidstakere.

Powered by Labrador CMS