Ledelse

– Forsvinner arbeidsgleden, forsvinner også initiativet, og latskap handler nettopp om å miste gleden til å ta initiativ, sier Runar Heggen, daglig leder i konsulentfirmaet Teamwork AS.

Kampen mot latskapen

Kom arbeidslyst og treng deg på, her skal du latskap finne. Late ansatte kan skade både arbeidsmiljøet og resultatet i virksomheten, men er late arbeidere bare et lederproblem? Ikke ifølge konsulent og forfatter Runar Heggen.

Publisert Sist oppdatert

Destruktive ansatte hører man ofte om. Ansatte som forsurer arbeidsmiljøet, ikke bidrar til verdiskapingen, og potensielt skader virksomhetens omdømme. Ansatte som gjør hverdagen vanskelig for de som faktisk vil utrette noe.

Boka «Medarbeiderskap – hva som får folk til å ta ansvar og vise initiativ» er ikke noe unntak. Boka er skrevet av nestor innen organisasjonsutvikling, Johan Velten, daglig leder i konsulentfirmaet Teamwork AS, Runar Heggen, og Stefan Tengblad, professor ved svenske Høyskolen i Skøvde.

De skriver at man må ha et våkent blikk for de destruktive medarbeiderne. Usympatiske ansatte, bedrevitere som ønsker å dominere, kverulantene, narsissistene, psykopatene. Men hva med medarbeidere som rett og slett lider av latskap? Hvordan kan de skape et destruktivt miljø, og hva er løsningen?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS