Ledelse

Én av fire svarer at de opplever refs eller tilrettesetting av lederen sin som følge av å ha varslet.

Kontroll og styring skaper fryktkultur

Arbeidsplasser med strenge kontrollregimer og styring gjør at ansatte ikke tør å si ifra. De frie og autonome arbeiderne, derimot, kan varsle i vei uten å frykte for jobben sin.

Publisert Sist oppdatert

Det viser undersøkelsen Norsk Ledelsesbarometer, som er gjennomført av Arbeidsforskningsinstituttet på vegne av Lederne. Den nye rapporten handler om frykt, skam og fremmedgjøring, og er basert på svar fra i underkant av 3300 av Ledernes medlemmer.

«I 2016 var det flere overleger i norske helseforetak som sto fram i media og sa at de ikke lenger tør å si hva de mener til ledelsen over dem av frykt for konsekvensene for deres eget arbeid», heter det i rapporten. Basert på en oppfatning om mer styring og mindre ledelse på arbeidsplassene, har rapporten forsøkt å avdekke fenomener som for eksempel fryktkultur på norske arbeidsplasser.

Tør ikke å varsle

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS