Ledelse

Etter å ha vurdert kriteriene for jobben bestemte en enstemmig programkomite at Ole Petter Ottersen var rett person for stillingen.

Ole Petter Ottersen innstilt som ny rektor ved Karolinska Institutet

Universitetsstyrets valgkomité ved det svenske universitetet vil be regjeringen om å utnevne medisinprofessor og avtroppende rektor ved Universitetet i Oslo Ole Petter Ottersen som ny rektor for Karolinska Institute.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble universitetsstyrets valgkomite informert om programkomiteens drøftinger i prosessen om å finne en kandidat til rektorstillingen.

Prosessen med å finne ny rektor til instituttet har foregått siden i fjor vår og programkomiteen, ledet av professor Carl Johan Sundberg, har brukt de siste seks månedene på å kontakte 150 eksterne rådgivere i 15 land og plukke ut 225 aktuelle kandidater, skriver Karolinska Institutet på sin blogg.

Åtte av søkerne til stillingen var formelle søkere og 49 ble nominert av andre. De har også gjennomført en rekke intervjuer med potensielle kandidater.

I siste utvalgsrunde sto programkomiteen igjen med en liste på syv kandidater for rektorstillingen. Seks av dem var engelsktalende og en var skandinav.

Enstemmig valg

Etter å ha vurdert kriteriene for jobben bestemte en enstemmig programkomite at Ottersen var rett person for stillingen.

Ole Petter Ottersen har vært rektor for Universitetet i Oslo de siste åtte årene. Ottersen var også høyaktuell som ny rektor ved Göteborgs universitet.

Onsdag 11. januar ble han innstilt som rektor ved Göteborgs universitetet i Sverige, men Ottersen takket deretter nei til denne jobben.

Nå ser det like vel ut til at Ottersen setter kursen mot Sverige.

Det er en prestisjejobb Ottersen nå ser ut til å ha kapret. Karolinska Institutet er et rent medisinsk universitet med sin største campus i Solna i Stockholm. Universitetet ble grunnlagt i 1810 og er Sveriges største senter for medisinsk utdannelse og forskning, med 30 prosent av den medisinske utdannelsen og 40 prosent av den medisinske forskningen i landet.

Powered by Labrador CMS