Ledelse

Tidligere Barne- og likestillingsminister Solveig Horne lanserte "Sjekk Dagligvarer" under Arendalskuka i 2017. Mai 2018 la hennes etterfølger den ned. Forbrukerrådets nye leder har ingen planer om å blåse liv nytt liv i debatten.

– Dagligvareportalen forblir død

Inger Lise Blyverket vil ta med seg nettverket fra Virke inn i den nye jobben.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble det klart at Inger Lise Blyverket tar over som leder i Forbrukerrådet.

– Forbrukerrådet skal være troverdig med gjennomslagskraft. Vi skal samarbeide med aktørene i næringslivet - og også holde dem i ørene, sier hun.

Bred erfaring

Blyverket har gått en litt utradisjonell vei i sin karriere. Hun har jobbet som adjunkt i skolen, i fagforeningen Utdanningsforbundet, hvor hun var en mulig lederkandidat allerede i 2009, og i hovedorganisasjonen Virke hvor hun sist var direktør for politikk og tariff.

En bakgrunn fra arbeidstakersiden er ikke helt uvanlig i arbeidsgiverorganisasjonene. Også direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen, fikk tidlig erfaring fra fagbevegelsen før hun fikk lederstillinger i næringslivet.

Til Dagens Perspektiv sier Blyverket at nettverket fra Virke er noe hun vil ta med inn i den nye jobben.

– Min erfaring fra Virke gjør at jeg er veldig godt kjent med aktørene i næringslivet som sitter tettest på forbrukerne. Det nettverket skal jeg bringe med meg inn i rådet.

I år går Hammer Madsen av som toppleder i Virke og erstattes av Ivar Horneland Kristensen 8. oktober. Organisasjonen som Blyverket nå forlater, gjennomgår store endringer.

Blant annet ble det gjennomført en større omrokkering av ledergruppen ved inngangen til 2018, hvor det ble klart at Virke skulle drives mer som bedriftene og at ledergruppen ble utvidet fra fire til ni personer.

Prisportalen

Det var tidligere i år at regjeringen stoppet Forbrukerrådets prisportal for sammenligning av matpriser etter mindre enn et års oppetid.

Forbrukerminister Linda Hofstad Helleland mente det ble for komplisert å foreta sammenligningene. Portalen var da lenge blitt kritisert av dagligvarebransjen som til dels er organisert i Virke.

Foto Virke-direktør Inge Lise Blyverket blir forbrukernes nye vaktbikkje. Foto: Virke.

Blyverket tror ikke overgangen vil by på problemer med habiliteten.

– Prisportalen for dagligvarer er lagt ned og død. Jeg har ingen planer om å vekke den til live igjen, sier hun og legger til at portalene til Forbrukerrådet fungerer godt og er en virkningsfull lavterskeltjeneste for forbrukerne.

– Min oppfatning er at aktørene på begge sider ønsker å legge til rette for gode tjenester. Nå skal vi bygge kraftige allianser samtidig som vi fortsetter som vaktbikkje, sier hun.

Powered by Labrador CMS