Ledelse

Oslo børs.

Færre kvinnelige styreledere på Oslo Børs de siste fem årene

– Det er å gå baklengs rett og slett, sier KPMG-sjef Arne Frogner.

Publisert Sist oppdatert

Det er gått fem år siden revisjonsfirmaet KPMG sist sjekket kjønnsfordelingen i norske styrer og ledergrupper i de største norske selskapene. Den gang så det oppløftende ut.

– Man skulle kunne forvente at når kvinnerepresentasjon blir vedtatt ved lov, så ville det også resultere i flere kvinnelige styreledere. Det tar man nærmest for gitt, sier Frogner, som er administrerende direktør og partner i KPMG til Dagens Næringsliv.

Siden 2012 har andelen kvinnelige styreledere falt fra 10,1 prosent til 7,1 prosent. Seks av de kvinnelige styrelederne har imidlertid forsvunnet ut sammen med selskaper som er tatt av børs.

– Og så går man hen og analyserer, og finner altså at det er færre kvinnelige styreledere. Det er å gå baklengs rett og slett, og det er veldig skuffende, sier Frogner.

Loven om kjønnskvotering har etablert at minst 40 prosent av styremedlemmene skal være kvinner. Antallet kvinnelige styreledere er imidlertid fortsatt lavt; det er bare 11 av de totalt 156 selskapene i opptellingen som har kvinnelig styreleder. KPMG har tatt for seg selskapene som er notert på Oslo Børs, inkludert sparebanker med noterte egenkapitalbevis.

Powered by Labrador CMS