Ledelse

Basefarms administrerende direktør Fredrik Ohlsén gleder seg over at It-selskapet kommer nest best ut i kundeundersøkelsen.

Færre virksomheter vil sette ut it-tjenester

En av ti virksomheter vil ta IT-tjenestene sine tilbake til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Ny rapport viser en tydelig trend. Færre norske virksomheter vil outsource it-tjenester og flere er fornøyd med sine hjemlige outsourcingsleverandører.

Whitelane Research og PA Consulting Group har utarbeidet en omfattende undersøkelse basert på tusen unike it-outsourcing-kontrakter.

– Norske virksomheters holdninger til outsourcing er i endring, og vi forventer lavere vekst i årene som kommer, sier Tom Krohn i PA Consulting Group i en pressemelding.

Ifølge undesøkelsen vil en av tre norske bedrifter outsource mer i 2018. Det er en nedgang fra 43 prosent i 2017 og 54 prosent i 2016.

«Insourcing»

En av ti norske virksomheter sier at de vil ta it-tjenestene sine tilbake det nærmeste året. Moteordet «insourcing» er dermed i ferd med å materialisere seg i praksis.

Grunnen til at bedriftene oppgir til at de ønsker å ta tilbake it-tjenestene, er bedre kvalitet, og økt hurtighet på leveransene, samt tjenesteinnovasjon.

– Vi ser også en trend der kundene tenker mer nyansert om hvilke tjenester de outsourcer, sier Krohn.

Norsk andreplass

Indiske TCS vinner kundekåringen for fjerde året på rad. Norske Basefarm har andreplassen sammen med Microsoft etterfulgt av Atea på tredjeplass

– Det er interessant at helnorske Basefarm gjør det så bra. Dette illustrerer trenden at stadig flere selskaper er mer tilfredse med lokale leverandører når de setter ut IT-tjenestene. Den indiske dominansen vi så for noen år tilbake er helt klart brutt, sier Krohn.

Administrerende direktør i Basefarm Fredrik Ohlsen gleder seg over andreplassen.

– Spisskompetanse og innovasjonsorientering er avgjørende for å kunne drifte og utvikle komplekse systemer. Basefarm er godt posisjonert i forhold til dette med vår erfaring innenfor områder som hybrid skystrategi og sikkerhet, big data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. Vi opplever også en klar trend i bruk av data ikke bare for å kutte kostnader, men også som en driver for innovasjon, sier Ohlsén.

Powered by Labrador CMS