Ledelse

Kristine Meek blir direktør for kommunikasjon, rådgivning og analyse i Medietilsynet.

Nok en kvinnelig leder forlater Telenor

Publisert Sist oppdatert

Kristine Meek (39) er ansatt som direktør for kommunikasjon, rådgivning og analyse i Medietilsynet. Hun kommer fra stillingen som leder for eksternkommunikasjon i Telenor Norge.

– Jeg er svært fornøyd med at Kristine Meek har takket ja til jobben. Med solid kommunikasjonsbakgrunnog teknologisk innsikt, vil hun styrke laget, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Meek føyer seg inn i en lang rekke med kvinner som har forlatt sine lederposisjoner i Telenor den seneste tiden. I desember innrømmet administrerende direktør Berit Svendsen til DN at det er et problem for selskapet at mange kvinnelige ledere slutter.

– Det er utrolig flott at disse damene får spennende tilbud også på utsiden. Men poenget vårt må være at vi evner å beholde dem, sa Svendsen til avisen.

Hun mener konkurrentene bør bli flinkere til å dyrke frem egne kvinner i stedet for å stjele dem fra Telenor.

Nyopprettet stilling

Stillingen som direktør for kommunikasjon, rådgivning og analyse i Medietilsynet er nyopprettet, og en del av en større ommlegging av organisasjonsstrukturen i Medietilsynet. De organisatoriske endringene i Medietilsynet medfører at ledergruppen reduseres fra seks til fire personer, og at innholdet i flere av lederstillingene endres.

– Endringene reflekterer at Medietilsynet ønsker å bli mer utadrettet og vil styrke sitt arbeid med analyse og innsikt på medieområdet, sier Velsand.

De to siste lederstillingene, direktør for juridiske og regulatoriske spørsmål og direktør for fellestjenester, blir utlyst i løpet av kort tid, opplyser hun.

Gleder seg

I en pressemelding sier Kristine Meek at hun gleder seg veldig til å ta fatt på nye utfordringer i nytt miljø - der erfaringene fra Telenor blir svært viktige.

– Vi står i en omveltende digital revolusjon som i aller høyeste grad påvirker medielandskapet og i ytterste konsekvens våre demokratiske prosesser. Her har Medietilsynet en utrolig viktig rolle både som tilsyn og rådgiver innenfor medieutviklingen, sier hun.

Meek kommer fra stillingen som leder av eksternkommunikasjon i Telenor Norge. Hun har tidligere vært leder for samfunnsansvar samme sted og har også ledet internkommunikasjon i Telenor India.

Før hun startet i Telenor i 2010 jobbet hun som kommunikasjonsrådgiver i Geelmuyden.Kiese. Meek har også vært journalist i flere aviser. Hun er utdannet sosiolog ved Universitetet i Oslo.

Powered by Labrador CMS