Ledelse

Foto Arne Benjaminsen er ansatt som ny universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo. (Foto: Nærings- og fiskeridepartementet)

Ny universitetsdirektør ved UiO

Arne Benjaminsen kommer fra stillingen som assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Benjaminsen tiltrer som universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo når nåværende universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe fratrer etter to åremålsperioder.

Arne Benjaminsen er 53 år og er utdannet siviløkonom fra BI, og kjenner universitets- og høyskolesektoren godt etter opphold som universitetsdirektør ved Universitetet i Tromsø.

Han har bred forvaltnings- og ledererfaring fra flere departementer som ekspedisjonssjef, avdelingsdirektør og underdirektør. Benjaminsen har også erfaring fra flere relevante styreverv, blant annet i Lånekassen og Nasjonalbiblioteket.

– Jeg er glad for muligheten til å jobbe på Norges fremste universitet, som er en av de mest spennende jobbene jeg kan tenke meg. Min første jobb var ved UiO og jeg har jobbet med forskning og utvikling i hele min karriere, i ulike departementer og som universitetsdirektør ved daværende Universitetet i Tromsø. Jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med Universitetet i Oslo som både faglig og administrativ organisasjon. Det blir særlig spennende å følge utvikling og gjennomføring av universitetets nye strategi, sier påtroppende universitetsdirektør Arne Benjaminsen i en pressemelding.

Han tiltrer stillingen 15. februar 2019.

Tilfreds rektor

Rektor Svein Stølen er svært tilfreds med tilsettingen. Han legger spesielt vekt på den «omfattende» erfaringen Benjaminsen kan skilte med.

– UiO er en kompleks kunnskapsorganisasjon, og rollen som universitetsdirektør krever omfattende erfaring med forvaltning og administrasjon, sier han.

– Profesjonell ledelse og utvikling av administrasjonen er helt avgjørende for at vi når våre mål som et europeisk ledende universitet. Jeg ser frem til å samarbeide tett med den nye universitetsdirektøren for å videreutvikle og styrke støtten til vår kjernevirksomhet ytterligere, sier rektor Stølen.

Gunn-Elin Aa. Bjørneboe trer ut av sin stilling etter å ha sittet de maksimale to åremålene i jobben.

Stølen benytter anledningen til å rose den avtroppende universitetsdirektøren.

– Gunn-Elin Aa. Bjørneboe har gjort særdeles god jobb som universitetsdirektør siden 2007, og jeg vil gi henne en stor takk for innsatsen for Universitetet i Oslo. Under hennes ledelse har UiO styrket vår forvaltning, administrasjon og drift på alle områder. Siden 2007 har UiO gjennomgått store endringer, særlig knyttet til digitalisering, og Gunn-Elin skal ha stor honnør for måten hun har ledet og videreutviklet vår administrasjon på, sier rektor Svein Stølen.

Powered by Labrador CMS