Ledelse

Jubileumsmøte og folkefest på Stortinget i forbindelse med 200-års jubileumet til Grunnloven. Både Tidligere Barne- og familieminister Solveig Horne (Frp) og helseminister Bent Høie (H) vil bli Kongens representant i Rogaland. Her fra Løvebakken under feiringen av 200-årsjubileet til Grunnloven i 2015.

Profilerte politikere vil bli fylkesmenn

Hard konkurranse om de ledige stillingene som fylkesmann i Møre og Romsdal, Nordland og Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Søknadsfristen til embetet som fylkesmann i Møre og Romsdal, Nordland og Rogaland gikk ut 30. august 2018.

Flere profilerte politikere ønsker seg jobbene.

Som omtalt fredag har helseminister Bent Høie søkt på stillingen i Rogaland. På den søkerlisten står også stortingsrepresentant og tidligere likestillingsminister Solveig Horne (Frp). Det er til sammen seks søkere til embetet; to kvinner og fire menn.

I Møre og Romsdal er embetet ledig etter at Harald Tom Nesvik trakk seg av hensyn til familien. I august fikk han imidlertid en statsrådpost i Solberg-regjeringen, som fiskeriminister og Per Sandbergs arvtaker.

Da fylkesmannsembetet igjen ble utlyst, søkte stortingsrepresentant og medlem av energi- og miljøkomiteen Else-May Botten (Ap) jobben.

Hun får konkurranse av tidligere stortingsrepresentant for Venstre og nåværende reiselivsdirektør, Pål Farstad (V).

Det er imidlertid ikke gitt at en av de to får jobben. Med i miksen er også rådmann i Sykkylven, May-Helen Molvær Grimstad. Hun har også lang fartstid på Stortinget, der hun representerte KrF i 16 år. Molvær Grimstad var også blant søkerne da Nesvik fikk jobben.

Også i Møre og Romsdal er det er seks søkere til embetet, hvorav det er tre kvinner og tre menn.

I Nordland er søkerlisten halvparten så lang som i de andre fylkene.

Der vil kampen stå mellom to navn som er godt kjent lokalt: Unni M. Gifstad og Tom Cato Karlsen.

Førstnevnte er tidligere fylkesråd for utdanning i Nordland og nåværende strategisjef i Statens vegvesen. Karlsen er tidligere statssekretær og varaordfører i Bodø.

Thorbjørn Gaarder, ofte omtalt som landets ivrigste jobbsøker, er tradisjon tro representert på samtlige søkerlister.

Powered by Labrador CMS