Ledelse

«Ny og gammel sjef»: Nikita Amber Abbas tar over jobben til administrerende direktør i Microsoft Norge, Kimberly Lein-Mathisen for én dag.

Unge jenter tar over ledelsen av Microsoft Norge

Nikita Amber Abbas (17) er administrerende direktør i Microsoft Norge – for én dag.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med FNs jentedag, 11. oktober gjennomfører Plan International «Girls Takeover», der jenter tar over maktposisjoner i bedrifter og styrer verden over. I dag, fredag 12. oktober, er det Nikita Amber Abbas som er sjefen i Microsoft Norge.

Abbas får følge av Sunniva Kielland Einejord (16) som tar over som direktør for offentlig sektor og Charlotte Sylvia Dalen Tjore (16) som direktør for løsningssalg.

– Vi lever i en enormt spennende tid, der samfunnet endrer seg nærmest dag for dag. Sitter du fast i en gammel allvitende, hierarkisk modell, tror jeg du allerede har tapt. Derfor bør alle trenes i å se forbi fordommer og søke svar utenfor de mønstrene vi er vant til de vil. Jeg gleder meg til å se Microsoft gjennom jentenes øyne, og høre mer om hvilke muligheter de ser og som jeg kan lære av, sier administrerende direktør i Microsoft Norge, Kimberly Lein-Mathisen i en pressemelding.

Nikita Amber Abbas som tar over som administrerende direktør kommer fra Alna og går barn og ungdom med studiespesialisering på Ulsrud VGS. Abbas har vært medlem av Plan Norge lenge og har alltid vært interessert i å delta på deres arrangement. Da hun så at Microsoft Norge lyste ut lederstillinger, grep hun sjansen.

– Helt siden jeg var liten har jeg hatt en stor interesse for programmering. Jeg tok også programmering som valgfag på ungdomsskolen. Jeg deltar på Girls Takeover fordi jeg vil vise at man både kan sitte i rullestol og være jente i lederstilling. I Microsoft Norge får jeg samtidig jobbe med teknologi, forteller Abbas.

Foto «Ny og gammel» ledelse i Microsoft Norge. (Microsoft)

Girls takeover

Initiativet «Girls Takeover» foregår over store deler av verden for å sette søkelyset på jenters rettigheter verden over gjennom å la dem slippe til og ta over viktige lederjobber. Globalt er det mange jenter som opplever diskriminering eller ikke å få muligheter til å realisere sine grunnleggende rettigheter. Færre enn 5 prosent av daglig leder i verdens 500 største selskap er kvinner. I Norge er kvinner underrepresentert i norsk næringsliv, til tross for at vi har kvinnelig statsminister, finansminister og utenriksminister.

I Norge er det rundt 15 bedrifter som er med på «Girls Takeover» i forbindelse med FNs internasjonale jentedag 11. oktober, for å sette globalt fokus på jenter som aktive endringsagenter og fremtidens ledere for rettferdig og bærekraftig utvikling.

Powered by Labrador CMS