Beate Gangås er ny politimester i Oslo. 

Politidirektoratet

Beate Gangås Oslos nye politimester

Publisert: 21. juni 2019 kl 12.19
Oppdatert: 21. juni 2019 kl 12.47

Avdelingsdirektør Beate Gangås (56) ble i statsråd i dag utnevnt til Oslos 33. politimester for en åremålsperiode på seks år.

Andre kvinne

Hun blir dermed Oslo-politiets andre kvinnelige toppleder i historien, som strekker seg helt tilbake til 1744. Ingelin Killengreen (1995-2000) var den første.

– Jeg er glad for at hun har takket ja til dette viktige samfunnsoppdraget. Med denne utnevnelsen har Oslo politidistrikt fått en politimester med solid erfaring fra politietaten og ledererfaring fra flere ledernivåer og virksomheter, sier justisminister Jøran Kallmyr (FrP).

Gangås kommer fra stillingen som avdelingsdirektør ved Politiets sikkerhetstjeneste, hvor hun har ledet etterforsknings- og påtaleavdelingen siden 2014.

Før det, har hun vært konstituert politimester i Østfold politidistrikt (2011 til 2014) og politimester i Politidirektoratet (2001 til 2005).

Fra 2006 til 2009 var Gangås Likestillings- og diskrimineringsombud. Gangås var ansatt i ulike stillinger i Oslo politidistrikt fra 1993 til 2001, blant annet som leder av retts- og påtaleseksjonen og økonomiseksjonen. Hun har således også god kunnskap om Oslo politidistrikt.

Klok og dyktig 

– Først og fremst vil jeg gratulere med utnevnelsen til en av de viktigste stillingene i norsk politi. Jeg kjenner Gangås som klok og dyktig kvinne, sier leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund til Dagens Perspektiv.

Han er ikke overrasket overrasket: 

– Da jeg så søkerlista, pekte hun seg ut som en av flere sterke søkere.

Bolstad mener vil få mange dyktige ledere og arbeidstakere å forholde seg til som leder i Oslo-politiet.

– Jeg håper hun blir en inkluderende leder som ønsker et godt samarbeid med fagforeningene og vernetjenesten, og at hun vil bidra til et ytterligere løft for Oslo-politiet. 

En av to favoritter

Førsteamanuensis Rune Glomseth ved avdeling for etter- og videreutdanning ved Politihøgskolen plukket ut Gangås og førstestatsadvokat Terje Nybøe hos Riksavokaten som sine favoritter da søkerlisten ble kjent tidlig i juni.

Glomseths førstevalg var Nybøe, men han sa dette om Gangås til Dagens Perspektiv:

– Gangås har bakgrunn som påtalejurist, erfaring fra Politidirektoratet og som politimester. Hun har flere års erfaring fra PST. Hun har også vært likestillings- og diskrimineringsombud. Dette er åpenbart en solid, relevant og interessant bakgrunn.

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no