Ledelse

Dekker opp til julebord for vanskeligstilte

Scandics julebord er et tilbud for personer som er tilknyttet Røde Kors’ tiltak Nettverk etter soning og Besøkstjenesten.

Publisert Sist oppdatert

Julen kan være en vanskelig og ensom tid for mennesker som av ulike grunner faller utenfor samfunnet. Det ønsker Scandic å gjøre noe med. Tirsdag 17. desember inviterer derfor hotellkjeden sammen med Røde Kors til gratis julebord med god mat, hyggelig samvær og ekte julestemning rundt om i landet.

– Julen er en hektisk tid da mange tilbringer tid med sin familie, og det er lett å glemme at ikke alle har noen å være sammen med. I Scandic ønsker vi å gi tilbake til lokalsamfunnet, og vi vil at våre hoteller skal være en møteplass for alle. I år har vi derfor valgt å åpne dørene for de som virkelig trenger det, og inviterer til et stemningsfylt julebord på utvalgte hotell rundt om i landet, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Over 300 påmeldte
Scandics julebord er et tilbud for personer som er tilknyttet Røde Kors’ tiltak Nettverk etter soning og Besøkstjenesten. Sistnevnte, som i år fyller 70 år, er et tilbud for mennesker som kjenner seg ensomme og ønsker kontakt med andre. Over 9000 frivillige besøker i dag 20 000 ensomme på 260 steder landet rundt. Nettverk etter soning er et tilbud til tidligere straffedømte som er på vei tilbake til et nytt liv. Grunntanken om at «den beste medisin for et menneske er et annet menneske» lever fortsatt i beste velgående.

Hele 16 Scandic-hoteller i Norge har invitert inn til julebord tirsdag kveld. Til sammen er 27 hoteller med på initiativet, der målet er å skape hyggelig julestemning og samvær for dem som trenger det. Totalt har over 300 personer meldt seg på arrangementet.

Håvard Solum, hotelldirektør på Scandic Kristiansand Bystranda, er en av dem som gleder seg til å ønske gjestene velkommen.

– Det er en del av vårt oppdrag som bedrift også å bidra lokalt. Det kan være seg i form av diverse gaver til lag og foreninger, opplæring av folk som trenger arbeidstrening eller det å bidra til at, som i dette tilfellet, en del av byens befolkning som ikke kommer seg så ofte ut, får seg en hyggelig opplevelse like før jul. Det betyr mye for oss at vi kan invitere til en liten førjulssamling. Resten av året er det nøkkeltall, beleggsprosent og varekost som teller, nå kan vi bruke noen timer til å bety litt for andre. Det sørger for julestemning.

Hotelldirektøren står selv for julematen
I Oslo er det duket for julebord på fem av Scandics hoteller i dag. På Scandic Vulkan er det ventet nærmere 20 gjester fra Røde Kors sin Besøkstjeneste. Både besøksverter og deres besøksvenner er invitert, og det er hotelldirektøren selv som står for julematen.

– Dette er et utrolig flott tiltak som vi har gledet oss til å gjennomføre her på Scandic Vulkan. Jeg ønsket å bidra selv også, og har derfor tatt på meg rollen som kokk i dag. Det vil bli servert en tradisjonell julebordsmeny bestående av gravlaks med sennepssaus, juletallerken med ribbe og riskrem med rød saus til dessert. Det håper jeg faller i smak, sier Monica Egeberg, hotelldirektør på Scandic Vulkan.

Cecilie Thuv, markedsdirektør i Røde Kors, er glad for samarbeidet med Scandic.

– Vi møter mange ensomme i våre aktiviteter. Røde Kors Besøksvenner bidrar til å gjøre hverdagen lettere for de som føler seg ensomme. Ensomheten kjenner ingen alder, og det finnes mange ensomme blant både eldre og yngre. Nettverk etter soning hjelper tidligere straffedømte tilbake til et nytt liv. At Scandic åpner sine hoteller og inviterer til julemiddag for Besøkstjenesten og Nettverk etter soning er et utrolig flott tilbud som vi vet mange setter stor pris på.

Powered by Labrador CMS