Ledelse

Få av børsselskapene skiftet sjef i 2018, ifølge en opptelling Finansavisen har gjort. XXL skiftet imidlertid sjef to ganger. Først sluttet Fredrik Steenbuch (bildet), deretter sluttet etterkommeren Ulf Bjerknes.

Få børsselskaper skiftet sjef

Til tross for at 2018 ble oppfattet som et turbulent år kursmessig, satt de fleste sjefene i selskapene på børsen trygt i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Dette ifølge Finansavisen, som i en artikkel lister opp 15 børsnoterte selskaper som fikk ny sjef i løpet av fjoråret. Blant de mest kjente selskapene som fikk nye ledere, var Salmar, Schibsted, XXL, Kværner og Kid. For øvrig finner man selskaper som Selvaag Bolig, Idex, Photocure og Apptix på listen.

Til sammenligning viste avisens opptelling fra 2017 at 14 av selskapene skiftet sjef, mens avisens tall fra 2013 og 2014 ligger på 25 og 27. Det vil si et betydelig høyere nivå.

Skogen Lund til Schibsted

Ett mye omtalt sjefsskifte kom i Schibsted. Da Schibsted bestemte seg for å dele selskapet i to, fikk Rolv Erik Ryssdal - som har vært konsernsjef i Schibsted i en årrekke - ansvaret for det internasjonale selskapet. Kristin Skogen Lund ble hentet inn som ny konsernsjef. Skogen kom fra NHO, men ha tidligere jobbet i Schibsted i tilsammen tolv år, frem til 2010 - da hun gikk til en konserndirektørstilling i Telenor.

Kristin Skogen Lund var kommersiell direktør i Aftenposten, i Schibsted, fra 2004 og 2007, og var fra 2007 til 2010 administrerende direktør.

XXL byttet sjef to ganger

Sportsbutikk-kjeden XXL utmerker seg med å ha skiftet sjef to ganger i 2018. Fredrik Steenbuch sluttet i oktober. Etterfølgeren, Ulf Bjerknes, satt imidlertid bare i sjefsstolen i knappe to måneder, og nå er det XXL-gründer Øivind Tidemandsen som er arbeidende styreleder, mens Tolle Grøterud er midlertidig direktør.

I Salmar er Trond Williksen blitt avløst av Olav Andreas Ervik. I Kværner har Karl-Petter Løken overtatt sjefsjobben etter at Jan Arve Haugan gikk fra Kværner for å bli sjef i Aker Energy. Kid-sjef Kjersti Hobøl, som har gjennomført en snuoperasjon i selskapet, har sluttet og gått til Nille.

Powered by Labrador CMS