Ledelse

Daglig leder i Stormberg, Hege Nilsen Ekberg, mener den faglige bakgrunnen innenfor ledelse gjør henne bedre i stand til å reflektere rundt egen lederstil.

– Gir et bredere perspektiv

Stormberg-sjefen har nytte av lederutdanningen sin, men har lært aller mest av egne erfaringer og ved å se hvordan andre håndterer lederrollen.

Publisert Sist oppdatert

Hege Nilsen Ekberg har vært daglig leder i Stormberg det siste året, og har utdanningsbakgrunn blant annet fra en bachelor i markedsføring og ledelse fra BI.

Hun mener lederteoriene hun har med seg fra utdanningen er nyttige å ha med seg i hverdagen som leder.

Fag vs praksis: Dagens Perspektiv setter fokus på om gapet mellom ledelsesfaget og praktisk ledelse har blitt for stort.

Bedre rustet

– Jeg tror teoriene kan gi et litt bredere perspektiv, og opplever at de gjør meg bedre rustet til å vurdere hvordan jeg skal tilnærme meg en del utfordringer og stå i vanskelige situasjoner, forteller hun.

Hun mener også at den faglige bakgrunnen innenfor ledelse gjør henne bedre i stand til å reflektere rundt egen lederstil.

Likevel er det mye teoriene ikke kan gi svar på.

– I hverdagene er det hektisk og mye som må håndteres. Ingen dager er like, og man må tilpasse seg situasjonen og de ulike menneskene man skal forholde seg til, beskriver hun.

Derfor opplever hun at kombinasjonen av teori og erfaring gir et godt grunnlag.

Må være nysgjerrig og lydhør

For å utvikle seg som leder mener hun det er avgjørende hele tiden å være innstilt på endring, reflektere over det man gjør, søke tilbakemeldinger og være lydhør og nysgjerrig på innspill fra kollegene.

Kombinasjonen av teori og erfaring gir et godt grunnlag

Selv har hun hatt aller størst nytte av erfaringen fra å ha stått i ulike situasjoner tidligere, muligheten til å sparre med andre ledere og av å ha sett hvordan andre ledere har håndtert ting.

– Hvor finner du faglig påfyll eller råd du trenger i rollen som leder?

– Jeg har lært mye av de lederne jeg selv har hatt, blant annet vår styreleder Steinar J. Olsen. Og jeg lærer hele tiden av kollegaer og andre rundt meg. Jeg tror vilje og evne til å se andre mennesker, og det å lære og utvikle seg er det viktigste. Uten det er teori lite verdt. Personlig synes jeg faget ledelse er kjempespennende, så jeg finner mye inspirasjon i fagsider og følger flere podkaster om ledelse.

Jeg har lært mye av de lederne jeg selv har hatt

Powered by Labrador CMS