Jøran Kallmyr (Frp) ble fredag 29. mars utnevnt til ny justisminister av kongen i statsråd. Statsminister Erna Solberg presenterte den nye ministeren på slottsplassen.

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Han blir den femte justisministeren fra Frp på fem år

Publisert: 29. mars 2019 kl 11.28
Oppdatert: 29. mars 2019 kl 11.50

Statsminister Erna Solberg (H) kom ut på Slottsplassen sammen med den nye justisministeren etter statsråd fredag formiddag.

Frp-leder Siv Jensen gir ham følgende skussmål:

– Jøran Kallmyr er en erfaren Frp-er som jeg er glad for at nå blir justisminister. Han er godt kjent med arbeidet i Justisdepartementet som tidligere statssekretær, spesielt innvandringsområdet, skriver Jensen i en kommentar til NTB.

Den nye justisministeren er 40 år gammel og kommer fra Fræna i Møre og Romsdal. Han er utdannet jurist og kommer fra stillingen som partner og advokat i Advokatfirmaet Ræder.

Etter mange år i toppolitikken, blant annet som statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet for både Anders Anundsen og Sylvi Listhaug og medlem av Finanskomiteen i Oslo bystyre, gikk Kallmyr til jobben som leder for avdelingen eiendomsutvikling, forvaltningsrett og samfunnskontakt i advokatbyrået Ræder i 2016.

Ifølge byrået har Kallmyr og hans team de seneste årene «veiledet klienter i politiske og byråkratiske beslutningsprosesser», og bidratt når saker stoppet opp eller ble forkastet av representanter for myndighetene.

Kallmyr begynte sin politiske karriere i Møre og Romsdal FpU, der han etter hvert ble formann.

Annonse

Han var formann i Oslo Fremskrittspartiets Ungdom i årene 2000 til 2003, og i perioden 2004–2006 satt han i sentralstyret i FpU.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no