Lillian Røstad skal lede Sopra Steria Business Consulting i Norge.

Foto

 

Sopra Steria

Lillian Røstad blir ny leder for forretningsrådgivning i Sopra Steria

Publisert: 27. august 2019 kl 10.25
Oppdatert: 27. august 2019 kl 10.25

– Jeg gleder meg enormt til å lede den fantastiske gjengen i Business Consulting, sier Røstad.

Avdelingen hun nå har fått under sin ledelse har vokst kraftig de siste årene, med stadig flere kunder som digitaliserer sin virksomhet.

– Vi må vise kundene hva de tjener på å ligge i forkant av utviklingen. Sopra Sterias store styrke er at vi kombinerer teknologiinnsikt med forretningsforståelse. Dette gjør oss til en naturlig digitaliserings- og transformasjonspartner for alle virksomheter, sier Røstad i en pressemelding.

Administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti, har store forventninger til den videre utviklingen av Business Consulting under Røstads ledelse.

– Lillian er en av landets fremste fagpersoner innen sitt felt, og er i tillegg til dette en fantastisk dyktig leder. Jeg er utrolig glad for at det er nettopp henne som skal ta denne avdelingen videre, sier han.

Tung sikkerhetsbakgrunn

De siste årene har Røstad ledet arbeidet med informasjonssikkerhet i Sopra Steria. Hun er dessuten styreleder for Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF) og førsteamanuensis ved Universitet i Oslo.

Saken fortsetter under annonsen

Fram til i fjor satt Røstad i regjeringens sikkerhetsutvalg for IKT – også kjent som Holte-utvalget. Hun har vært sikkerhetssjef i Lånekassen og forsker i SINTEF IKT.

Røstad har bygget opp statens kompetansemiljø for informasjonssikkerhet i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). I perioden 2008 til 2018 var hun førsteamanuensis ved NTNU, der hun har avlagt sin doktorgrad i informasjonssikkerhet og helseinformatikk.

I mars i år kåret Abelia og ODA-nettverket for tredje gang på rad Lillian Røstad til én av Norges 50 fremste kvinner på teknologifronten.

Røstad tar over etter Leon Engesæth som fortsetter i Sopra Steria Business Consulting som nestleder.

Karrieresteg
søn 20.02.2022 23:47