Ledelse

Kronprins Haakon detar på åpningen av nytt masterprogram for tros- og livssynsledelse.

Nytt masterprogram for tros- og livssynsledere

Hensikten er å gi "samme tilgangen til relevant utdanning til alle tros- og livssynsledere".

Publisert Sist oppdatert

Mandag kl. 11 åpner Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn og Det teologiske fakultetet ved UiO et eget masterprogram i lederskap, etikk og samtalepraksis.

Målet med masterprogrammet er både å styrke kompetansen til tros- og livssynsledere i Norge, men også å dekke behovene for tros- og livssynstjenester i forsvaret, helsesektoren og kriminalomsorgen.

Midlene til det nye masterstudiet ble skaffet til veie ved integreringsforliket i Stortinget i 2017.

Gjennom den nye masterutdanningen vil tros- og livssynslederne øke sin kompetanse på omsorgsarbeid og dialogiske og etiske ferdigheter som er nødvendige for å dekke tros- og livssynsbetjeningen innen ulike samfunnssektorer.

Videre vil masterprogrammet gi ledere i tros- og livssynssamfunnene styrket kunnskap om lovverk, maktfordeling, konfliktløsning, forhandling og strategisk planlegging.

Det er trolig første gang en ny masterutdanning har samlet så mange av landets prominente.

– Det er veldig flott at kongefamilien engasjerer seg i dette. Det nye utdanningstilbudet er meget viktig, ikke minst fordi Norge vil bli stadig mer mangfoldig. Det er derfor vesentlig at vi får på plass den nødvendige kompetansen for å sikre et harmonisk og velfungerende samfunn også i fremtiden, sier generalsekretær i STL, Ingrid Rosendorf Joys.

I tillegg til at kronpris Haakon Magnus deltar på markeringen, blir det tale av minister for høyere utdanning og forskning Iselin Nybø.

En panelsamtale mellom tros- og livssynsledere avslutter programmet. Her deltar blant andre Trond Enger i Human-Etisk Forbund og Senaid Kobilica fra Muslimsk Dialognettverk Norge i tillegg til Hans Rossinè i Oslo katolske bispedømme og Atle Sommerfelt i Den norske kirke.

Powered by Labrador CMS