Ledelse

Bjørn Atle Bjørnbeth er tilsatt som ny administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus.

Han blir ny direktør for Oslo universitetssykehus

Bjørn Atle Bjørnbeth er ansatt som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus og vil tiltre stillingen 3. februar.

Publisert Sist oppdatert

Bjørn Atle Bjørnbeth (57) er utdannet gastrokirurg. Han kommer fra stillingen som seksjonsleder ved Gastro- og barnekirurgisk avdeling, hvor han tidligere også har vært avdelingsleder.

Endringsledelse, arbeidsmiljøarbeid og utvikling av fag har stått sentralt i hans virke som leder i sykehuset.

– Bjørnbeth får gode skussmål som en utviklingsrettet leder med energi og gjennomføringsevne. Han er den kandidaten som har stått seg best gjennom styrets arbeid med å finne ny administrerende direktør for Oslo universitetssykehus, sier styreleder Gunnar Bovim i en melding.

Ut fra en samlet vurdering mener styret at Bjørnbeth har de egenskapene og den erfaring som er nødvendig for å lede Oslo universitetssykehus gjennom de utfordringene sykehuset står foran.

– Bjørnbeth har alle forutsetninger for å være en samlende leder ved Oslo universitetssykehus, sier styrelederen.

Det er et samlet styre som har tilsatt Bjørn Atle Bjørnbeth som administrerende direktør i Oslo universitetssykehus.

Nye Oslo universitetssykehus

Bjørnbeth er tydelig på at den største oppgaven i årene som kommer blir realisering av planene for Nye Oslo universitetssykehus.

– Det skal bygges nye sykehusbygg for store deler av virksomheten. Lokalisering på Aker og Rikshospitalet er nå vedtatt, og vi har fått en økonomisk ramme. Med disse rammene vil Oslo universitetssykehus kunne videreutvikle og tilby et fremragende pasienttilbud, sier Bjørnbeth.

– Vi vil trenge mobilisering av alle yrkesgrupper, tillitsvalgte og verneombud i organisasjonen, og medvirkning fra brukere og samarbeidspartnere, for å bidra til at det nye sykehuset blir best mulig for både pasienter, pårørende og medarbeidere. Dette vil kreve mye av oss i tiden som kommer, avslutter den nye direktøren.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS