Årets tillitsvalgt i Parat, Agathe Osland Hellesen, mottar heder, blomster, glassbolle og en sjekk pålydende 10.000 kroner.

Foto

Ned Alley.

 

Hun er kåret til årets tillitsvalgt for sin lederstil

Publisert: 27. februar 2020 kl 10.22
Oppdatert: 27. februar 2020 kl 10.22

Ifølge juryen får Osland Hellesen prisen for sin personlighet og lederstil som bidrar til å løfte medlemmer og andre tillitsvalgte, i tillegg til at hun skaper trygghet til alle rundt seg.

Prisen henger høyt, og i arbeidet med å vurdere hvem som fortjener prisen skal det ifølge statuttene legges vekt på at kandidaten:

  • Har vist fremragende forståelse og utøvelse av tillitsvalgtrollen

  • Er høyt respektert av medlemmer, arbeidsgiver og av andre organisasjoner

  • Har bidratt til god omtale av Parat

  • Har deltatt i, og ivaretatt medlemmenes interesser, i krevende situasjoner

  • Har gjort en fremragende innsats for Parat lokalt, regionalt og sentralt gjennom mange år

Uredd og tilgjengelig

Parat-leder Unn Kristin Olsen sier Agathe Osland Hellesen får prisen som et resultat av innsendte forslag fra medlemmer og tillitsvalgte, i tillegg til administrasjonens egne observasjoner over tid.

– Hun har vært medlem i Parat i mer enn 25 år, og har hatt tillitsverv på flere nivåer i egen virksomhet, og i organisasjonspolitiske utvalg i Parat, sier Olsen i en pressemelding.

Parat-lederen sier Osland Hellesen beskrives som en dyktig, tilgjengelig og uredd tillitsvalgt.

Saken fortsetter under annonsen

– Gjennom hardt arbeid og gode samarbeidsevner har hun opparbeidet seg stor respekt hos arbeidsgiver og konkurrerende organisasjoner. Jeg vil også fremheve arbeidet under bruddet i de lokale forhandlingene, der Osland Hellesen klarte å samle en gruppe forbund og førte ordet på vegne av fellesskapet under behandlingen i særskilt nemnd, sier Olsen.

Hun viser også til arbeidet Osland Hellesen har gjort i forbindelse med å ivareta medlemmer og ansatte i NAV det siste halvåret.

– I denne saken har Osland Hellesen gitt tydelig beskjed til pressen og til myndighetene om hvor ansvaret hører hjemme. Det har også bidratt til at Parat fremstår som den seriøse og framoverlente organisasjonen vi alle er stolte av, sier Parat-lederen.