Ledelse

Erna Solberg bringer ikke poesi til folket, men snakker ærlig om situasjonen slik den er, mener filosof Henrik Syse. Bildet: Statsminister Erna Solberg i front på vei til pressekonferanse.

– Må fortsette å være seg selv

Erna Solberg snakker ikke et veldig følelsesladd språk, krisen til tross. – Hun må være seg selv. Det skaper ro, sier filosof Henrik Syse.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Perspektiv har sett nærmere på Erna Solberg lederutfordring i koronakrisen, og snakket med fagfolk med ulike perspektiver.

Henrik Syse, filosof og forsker ved Institutt for fredsforskning, arbeider med politisk filosofi, moralsk filosofi, etikk, ledelse og motivasjon. Hans far, Jan P. Syse, var statsminister for Høyre – i en koalisjonsregjering – fra 1989 til 1990.

Syse mener at en av de viktigste forventningene til Erna Solberg som leder i den koronakrisen vi nå står i, er å være en god kommunikator.

– Jeg forventer at statsministeren er en som utad formidler et tydelig og konsistent budskap, men også at hun sier fra når noe endrer seg. Det andre jeg håper på, er at hun ikke er mest opptatt av å beskytte seg selv, men tar ansvar – også hvis ting går galt. Vi trenger en leder som korrigerer kursen hvis det trengs og som lærer av feil, sier Henrik Syse, som sier at nettopp dette – en manglende vilje til å ta ansvar for feil – er det han frykter mest hos USAs president Donald Trump akkurat nå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS