Ledelse

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt Nils Kristian Nakstad som ny styreleder ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Nils Kristian Nakstad blir ny styreleder ved NTNU

Oppnevning skjer etter at Svein Richard Brandtzæg har varslet departementet at han ønsket avløsning etter nesten sju år i vervet som styreleder.

Publisert Sist oppdatert

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt Nils Kristian Nakstad som ny styreleder ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

– Jeg er glad for at Nils Kristian Nakstad har tatt på seg vervet som ny styreleder. Han sitter allerede i styret og kjenner derfor universitetet godt. I tillegg har han gjennom sin karriere i næringslivet og flere perioder i SINTEF god kjennskap til verdien av forskningen til NTNU og ikke minst kandidatene som uteksamineres, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Skifte av styreleder skjer etter at Svein Richard Brandtzæg ba departementet om avløsning.

– Jeg vil takke for innsatsen han har gjort for NTNU. Under hans tid som styreleder har NTNU videreutviklet seg til å bli en svært solid og fremgangsrik institusjon – og landets største, sier Asheim.

God timing

– NTNU har vært gjennom store endringer gjennom disse seks årene. NTNU har et solid fundament for videre utvikling og det har vært en stor ære og glede å lede styret i disse årene. Jeg mener dette er et godt tidspunkt til å foreta et skifte og jeg håper jeg kan bidra til en god overgang til ny styreleder, sier avtroppende styreleder Svein Richard Brandtzæg.

I tillegg har departementet oppnevnt Bjørn Otto Sverdrup som styremedlem.

Oppnevningene gjelder for den gjenværende styreperioden fra og med 13. mars 2020 til og med 31. juli 2021.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS