Ledelse

I eventbransjen ser man det som blodig urettferdig at det er kommet egne koronaregler for digitale produksjoner kun i Oslo. Ekstra provoserende er det at NRK og TV2 får unntak fra regelverket.

Taper 1 million i uka på regler som bare gjelder i Oslo

At produksjon av digitale TV-sendinger må stoppe helt opp på grunn av koronatiltak som bare gjelder i Oslo, provoserer eventbransjen. Særlig når allmennkringkastere som NRK og TV2 får unntak fra reglene.

Publisert Sist oppdatert

Helge Wold er administrerende direktør Playroom – et såkalt fullservice event- og opplevelsesbyrå med base i Oslo. Playroom er eid av Nordic Entertainment Group som også eier store TV- og produksjonsselskaper som TV3, Monster, Strix og flere andre.

Hev seg rundt i mars

Foto Helge Wold er adm. dir. i Playroom.

Playroom er et eventselskap som laget tradisjonelle events for nærings- og arbeidsliv fram til 12. mars. Da stanset alt over natta. Men Wold & så potensialet i digitale arrangementer, events, møter, seminarer og konferanser – og de hev seg rundt.

− Vi bygget to TV-studioer, og har siden produsert over 50 ulike sendinger.

− Fram til Raymond Johansen for et par uker siden sa at det ikke var lov til å ha mer enn én foran kamera i samme rom, forteller Helge Wold til Dagens Perspektiv.

Nye regler kun i Oslo

De nye koronareglene til Oslo kommune, som i første omgang ble innført med tre ukers varighet fra midnatt 16. november, tillater ikke mer enn én gjest og to teknikere i samme studio ved gjennomføring av et heldigitalt arrangement.

Å få en slik beskjed når man nylig har investert millioner i nye løsninger for å overleve, er kom svært overraskende på Wold. At det i tillegg gjøres unntak for allmennkringkastere, provoserer.

− Det var litt pussig å se pressekonferansene og innslagene på nyhetene og i Dagsnytt18 med Raymond Johansen og regjeringen etter at dette tiltaket ble innført, sier Wold. Hans poeng er at TV2 og NRK TV og Radio i praksis driver med det samme som Wold og hans folk i Playroom gjør – produserer og sender TV-bilder live.

Og man kan jo undres over hvorfor Oslo kommune anser smitterisikoen anses som høyere hos Helge Wold i Playroom enn hos Espen Aas i Dagsnytt18.

− Det er jo blodig urettferdig og helt uforståelig, sier Wold.

Vi blir i praksis forhindret i å tjene penger...

Det er jo blodig urettferdig og helt uforståelig

Taper 1 mill i uken

− Hva betyr dette økonomisk for dere?

− Vi taper én million i omsetningi uka på disse nye innstrammingene. Men fra før har vi allerede tapt mer enn 40 millioner på avtalte oppdrag som måtte avlyses på grunn av korona.

− Har dere inntekter i det hele tatt nå?

− Vi har ingen inntekter på produksjoner i Oslo, der dette markedet jo er klart størst. Men vi har noen få oppdrag utenfor hovedstaden.

− Vil dere nå måtte permittere eller si opp folk?

− Vi hadde mange i permisjon under den første nedstengingen før sommeren. Men vi har valgt å vente med permitteringer nå. Vi aner jo ikke hvor lenge dette varer, og i de tre første ukene i en permisjon må jo arbeidsgiver betale lønn uansett, så vi ser an hvor lenge dette varer, sier Helge Wold, og legger til:

− Jeg håper virkelig vi slipper å permittere nå. Men blir reglene forlenget, må vi revurdere.

Powered by Labrador CMS