Ledelse

Hans-Henrik Merckoll jobber til daglig som administrerende direktør i IBM Norge, og har lang erfaring fra ledende stillinger i IKT-bransjen.

Toppsjef i IBM Norge blir ny styreleder i NorSIS

Hans-Henrik Merckoll har tiltrådt som ny styreleder i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

Publisert Sist oppdatert

Hans-Henrik Merckoll jobber til daglig som administrerende direktør i IBM Norge, og har lang erfaring fra ledende stillinger i IKT-bransjen.

Han tar over rollen som styreleder etter Morten Andreas Meyer.

– Digital sikkerhet har aldri vært så relevant som nå, spesielt med tanke på koronaviruset og den økte digitaliseringen som kommer i kjølvannet, sier NorSIS’ nye styreleder, Hans-Henrik Merckoll.

Merckoll har blant annet vært administrerende direktør i HPE Norge og konserndirektør for Consulting i EVRY. Han har sin utdannelse fra siviløkonomistudiet ved Handelshøyskolen BI.

– Norge er allerede blant en av de fremste i verden på digitalisering, men for å sikre en datadrevet økonomi og nødvendig innovasjon, må vi styrke den nasjonale bevisstheten rundt digital sikkerhet. Jeg ser frem til å ta fatt på arbeidet med å forsterke NorSIS sitt viktige arbeid på dette feltet, sier Merckoll.

Tilbake til NorSIS

Daglig leder i innovasjons- og kommersialiseringsselskapet Total Innovation, Lars Rognås, som var en av de opprinnelige stifterne av NorSIS, har nå også kommet inn i styret.

NorSIS er en ikke-kommersiell og uavhengig organisasjon delfinansiert av Justis- og beredskapsdepartementet.

Deres mål er å spre kunnskap som gir en tryggere digital hverdag for norske små og mellomstore virksomheter, inklusiv kommunene, og befolkningen generelt.

– Jeg ser frem til å få samarbeide med en styreleder som har en så allsidig og kommersiell bakgrunn som Merckoll, sier administrerende direktør i NorSIS, Peggy Sandbekken.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS